Ako u blizini nemate fitnes centar, to i dalje nije razlog da ne vežbate.

U idealnom svetu, imaćete posebnu prostoriju za vežbanje, ogledala od zida do zida, sve sprave i ličnog trenera i kuvara. Realnost – ključ je u tome da imate želju i odlučite da počnete.

Jer svaki prostor je odličan za vežbanje: zapravo vam je jedino neophodno da, kada legnete, imate prostora da iznad glave ispružite ruke. Znači, i spavaća soba i dnevna soba i kupatilo i kuhinja. Čak i terasa.

Za vežbanje kod kuće dovoljna vam je prostirka, nekoliko tegova i elastična traka. Internet je prepun različitih programa za vežbanje i nakon kratke pretrage sigurno ćete pronaći makar jedan od kog možete da počnete. Vremenom, znaćete šta vam odgovara i šta daje rezultate.

Naravno, opremu posle vežbanja negde treba da sklonite. Ako imate klupu sa prostorom za odlaganje, to je odlično rešenje. Možete da se odlučite i za dekorativnu kutiju s poklopcem ili tabure, tako da vam oprema uvek bude „na oku“ i podseća vas da ne odustajete. Odlično mesto je i prostor ispod radnog stola, ormar za odlaganje (uz usisivač, na primer) ili terasa.

Mi u Paunovom bregu želimo da što više uživate u svom prostoru, pa u našem kompleksu uskoro završavamo teretanu na otvorenom. Nema izgovora!

I zapamtite: vi ćete prve rezultate videti posle 4 nedelje, vaša porodica – posle 8 nedelja, a svi ostali – nakon 12 nedelja vežbanja. Zato počnite: tri, četiri, sad!