Ako ste odgovorili: „Četiri“, niste baš u pravu.

Da, tehnički, soba je prostorija koja ima (bar) četiri zida. Međutim, svaka od takvih soba ima i peti zid – tavanicu. I nju u dizajnu najčešće zaboravljamo.

U kući je dizajn tavanica mnogo jednostavniji prosto zato što su plafoni viši. Imate prostora i za boju i za grede i za ukrase, a soba će i dalje biti vazdušasta i prostrana.

U stanovima je to malo drugačije, najpre zbog fizičke ograničenosti, ali i zbog toga što je plafon (sem u potkrovlju) uvek ravan. Ne dozvolite da vas to spreči da ispunite svoje zamisli.

Šta možete da uradite?

Boja

Ko kaže da plafon mora da bude iste boje kao zidovi? Ukoliko su „obični“zidovi svetli, plafon može da bude za nijansu ili dve tamniji, čak i potpuno drugačije boje.

Tapete

Ako vam je suviše da na sva četiri zida imate (isti ili različit) dezen, neka zidovi budu monohromatski, a tapete sačuvajte za plafon.

Pločice

Da, pločice. U kuhinji ili kupatilu pločice na plafonu učiniće da čitava prostorija deluje svetlije jer će pločice stvoriti utisak bezbroj svetiljki.

Poseban izgled tavanice jeste hrabar potez, ali je krajnji utisak fantastičan. Baš zato želimo da vam pomognemo da ga ostvarite. Pozovite nas i posavetujte se sa našim timom arhitekata, sigurno ćete zajedno pronaći najbolje rešenje.

Paunov breg je tu da ostvarite svoje snove!